Ingrediente:
-2 cutii x 250 g crema fina de branza cu iaurt grecesc 0.2% (Kaufland)
-250 g branza Fagaras 3%
-5 oua
-4-5 linguri indulcitor stevia
-1 plic praf de budinca cu gust de vanilie
-65 g amidon (amidonul + praful de budinca trebuie sa fie 100 g)
-1 plic praf de copt
-coaja rasa de la o lamaie
-esenta de vanilie
+
-1 lingurita cacao cu continut scazut de grasime
Intr-un bol se spumeaza galbenusurile cu indulcitorul. Nu-si vor dubla
volumul si nu se vor albi ca si atunci cand sunt batute cu zahar, dar e
pe aproape. :) Peste galbenusurile spumate se adauga branza degresata si
scursa daca e cazul, branza Fagaras si esenta de vanilie si se mixeaza
pana se amesteca bine. Separat se amesteca ingredientele uscate, adica
amidonul cu praful de budinca si praful de copt si se toarna peste crema
de branza. Se adauga coaja rasa de lamaie, apoi albusurile batute
spuma. Se amesteca usor cu o spatula sau o lingura si se toarna
compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Din compozitie se pastreaza 3 linguri, in care adaugam cacao. Punem compozitia cu cacao intr-un posh si spritam buline din loc in loc. Nu arata chiar cum as fi vrut eu bulinutele mele, dar va asigur ca cheesecake-ul e un deliciu absolut. Se coace
cheesecake-ul o ora la foc mic in cuptorul preincalzit. Cand e gata, se
scoate, se lasa sa se raceasca putin apoi se scoate pe un gratar pana se
raceste de tot. La copt creste destul de mult dar se mai lasa dupa ce
se scoate din cuptor. Se serveste rece, pudrat cu indulcitor.
Mai am si alte idei, asa ca am sa revin si cu alte cheesecake-uri Dukan la fel de apetisante si delicioase .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu