duminică, 8 iunie 2014

Prajitura cu morcovi si ricotta


-3 oua
-3 linguri indulcitor pudra
-1 cutie iaurt activia 0.1%
-2 linguri amidon alimentar
-4 linguri tarate de ovaz macinate fin
-1 morcov mare ras
-1 lingurita scortisoara macinata
-1 lingurita praf de copt 
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final morcovul ras, amidonul amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga scortisoara. Se toarna compozitia in tava de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Are o consistenta usor umeda si e foarte aromat.

Crema:
-500 g ricotta degresata
-500 g iaurt degresat
-250 d crema de branza cu iaurt grecesc
-1 plic gelatina hidratata in lapte degresat
-6 linguri indulcitor sau dupa gust 
-esenta de vanilie/lamaie

Se hidrateaza gelatina in putin lapte degresat.  Intr-un bol se amesteca ricotta cu crema de branza, iaurtul si indulcitorul. Se adauga esenta de vanilie sau de lamaie. Gelatina se topeste avand grija sa nu fiarba pentru a nu-si pierde proprietatile si se toarna in crema de branza. Se amesteca, apoi se pune crema peste blat. (Blatul trebuie lasat in forma de tort.) Se pune prajitura in frigider minim 2 ore, pana cand se intareste crema.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu