Chiflele de azi au fost un experiment. Reusit, chiar foarte reusit as
zice. Desi eram putin sceptica si nu credeam ca o sa-mi iasa atat de
bune. Asa ca m-am gandit sa postez reteta, pentru ca sigur am sa le
refac. Pana acum , de cand am inceput dieta, adica de trei saptamani
n-am mancat paine si nici n-am simtit nevoia sa mananc. Dar azi am facut
si niste sarmale Dukan si parca nu-mi suradea ideea de a manca sarmale
fara paine, asa ca am improvizat aceste chifle. Foarte bune, pufoase si
pentru ca le-am facut cu drojdie si nu cu praf de copt, chiar au gust de
paine.
Ingrediente pentru 9-10 bucati (ar trebui sa ajunga trei zile)
-4 albusuri (am avut in congelator)
-1/2 lingurita sare
-100 ml lapte
-1/2 cub drojdie (cam 12,5 g)
-1 varf de lingurita indulcitor
-1 lingura tarate de psilium
-1 lingura tarate de grau
-3 linguri tarate de ovaz
-1 lingura rasa amidon
-1 lingurita mica seminte de in
Taratele de ovaz le-am macinat, pe celelalte le-am lasat asa cum erau.
In laptele cald se pune indulcitorul si drojdia si se amesteca. Se lasa
sa se umfle drojdia. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Cand s-au
intarit, se adauga laptele cu drojdia. Se adauga apoi taratele,
semintele de in si amidonul. Se amesteca usor cu o lingura, apoi se pune
compozitia in tava de briose. (Eu am avut o experienta neplacuta
saptamana trecuta cu niste briose sarate si mi s-au lipit ingrozitor de
cosuletele de hartie, astfel ca acum am tapetat forma de briose cu
hartie de copt si a fost perfect. S-au desprins usor si n-au mai fost
probleme. Probabil compozitia cu tarate e de vina pentru ca la alte
briose/cupcakes n-am patit sa mi se lipeasca.) Se coc chiflele 25-30
minute pana se rumenesc, dar e bine sa incercati cu o scobitoare si daca
iese curata inseamna ca sunt gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu