Nu,
n-am sa va mint spunandu-va ca e cel mai bun cheesecake fara coacere
ever. :) Dar pentru un desert care nu are faina, nu are zahar, nu are
frisca sau unt, e....acceptabil si are un aspect dragut. Va spuneam
intr-o alta postare ca ne plac mult de tot cheesecake-urile indeosebi
cele fara coacere, dar cheesecake-urile adevarate, nu ca acesta facut cu
tarate in loc de faina, indulcitor in loc de zahar, branza slaba in loc
de crema de branza, iaurt degresat in loc de frisca. :) Si lista ar
putea contiuna, dar hai mai bine sa nu ne stricam dispozitia si sa
trecem la reteta de azi.
Blat:
-3 oua
-1 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra
-2 linguri cu varf tarate de ovaz fin macinate
-1 iaurt activia 0,1 %
-1 capacel indulcitor lichid (echivalentul a 100 g zahar)
-coaja de lamaie (optional)
-1 praf de copt
Umplutura:
-500 g branza de vaci degresata
-2 iaurturi Activia 0.1% cu ananas (tolerat in croaziera)
-1 plic gelatina
-50 ml lapte degresat 0.1%
-1,5 capacel indulcitor lichid (sau dupa gust)
-esenta de lamaie
-1 lingura afine congelate (tolerate)
Crema roz:
-1 plic praf de budinca de capsuni
- 1/2 capacel indulcitor lichid
-300 ml lapte 0.1%
Am
citit pe un forum dar si pe siteul despre dieta Dukan ca fructele de
padure sunt tolerate, sau chiar si capsunile insa daca observam ca
incetineste slabierea, e bine sa ranuntam la ele. Acum, intre noi fie
vorba, nu vad cum ar incetini procesul de slabire o lingura de afine...
Pentru
blat, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam indulcitorul,
galbenusurile si iaurtul activia. Amestecam bine cu mixerul, apoi lasam
mixerul deoparte si adaugam prafurile (praful de budinca amestecat cu
tarate si praf de copt). Amestecam cu o paleta sau o lingura usor, avand
grija sa nu se lase compozitia. Turnam amestecul intr-o forma de tort
(diametru 25 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem blatul aproximativ
25-30 minute.
Pentru
crema, mai intai hidratam gelatina in lapte, apoi punem intr-un bol
branza de vaca cu iaurtul si indulcitorul, amestecam bine, adaugam
esenta de lamaie, o lingura de afine (eu le-am pus asa congelate, nu
le-am mai lasat sa se decongeleze). Topim gelatina avand grija sa nu se
incalzeasca prea tare si turnam peste crema de branza. Amestecam bine
si turnam toata crema peste blatul pe care in prealabil l-am pus pe un
platou si am asezat si inelul detasabil al formei de tort. Punem tortul
in frigider pentru trei ore, dupa care scoatem inelul si ornam cu crema
roz, care e de fapt o budinca mai tare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu